Ez az étel egy igazi maradékmentő recept számomra, Férjem mikor legutóbb elkészítettem mondta is, hogy megint a maradékmentős ebédet csináltam és valóban így is van. A krumplipüré számomra az a köret, amit a legjobban szeretek, de valahogy sose tudom eltalálni a jó mennyiséget, mert vagy túl kevés vagy túlságosan sok lesz belőle. Viszont jó ideje remek maradékmentés ez a pásztorpite, amihez darált hús szinte mindig van itthon a fagyasztóban és igazából bármilyen variációban elkészíthető.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
50 dkg darált hús
1 marék fagyasztott zöldborsó
fél kaliforniai paprika
10 ek. passzírozott paradicsom
só, bors
1 tk. majoránna
2 dl víz
70 dkg krumplipüré
5 dkg reszelt parmezán
Elkészítési idő: 45 perc
Sütési hőfok: 180°
Kevés olajon megdinsztelem a felaprított hagymát, majd hozzáadom a darált húst amit sózok, borsozok és lepirítok. Jöhet hozzá a fagyasztott zöldborsó, valamint az apróra kockázott kaliforniai paprika, amiket szintén egy rövid ideig pirítok. Majoránnával fűszerezem a ragut, majd hozzáöntöm a passzírozott paradicsomot és a vizet és 5 percig forralom.
Egy hőálló edény aljába öntöm a paradicsomos-húsos ragut, majd rásimítom a krumplipürét, a tetejét megszórom reszelt sajttal és előmelegített sütőben 25 percig sütöm. Tejföllel és savanyúsággal, vagy mint én a képen, mikrozöldségekkel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése