Hétvégén több időnk van ráérősen reggelizni... na persze nem három gyerek mellett, akik valahogy úgy gondolják, hogy szombaton is feltétlen muszáj fél 7-kor felkelni és ezzel minket is felébreszteni. Mindig megpróbáljuk kicsit húzni az időt azzal, hogy ők még játsszanak, viszont így mire eljön a reggeli ideje már nincs túl sok türelem, ők maradnak a gabonapehelynél, vagy a házi kalácsnál, de ha jó időben csípem el őket, vagy erőt veszek magamon és fél órával előbb felkelek, akkor egy-egy különlegesebb reggelit is elkészítek.
A recept a Kifőztük magazin februári számában is megjelent.
Hozzávalók 2 személyre:
4 szelet teljeskiőrlésű toast kenyér
4 teáskanál mustár
6 szelet gépsonka
5 dkg reszelt ementáli sajt
a besamelhez:
2 dkg vaj
2 dkg liszt
1,5 dl tej
1 kávéskanál só
½ kávéskanál frissen őrölt színes bors
½ kávéskanál őrölt szerecsendió
1 evőkanál aprított metélőhagyma
2 tojás
1 marék BIOHÁLÓ mustárcsíra
a sütéshez:
1 evőkanál vaj
A kenyerek egyik oldalát megkenem 1-1 teáskanál mustárral, majd ráfektetem a sonkaszeleteket és megszórom reszelt sajttal, majd egy felhevített serpenyőben vajon mindkét oldalukat megsütöm, figyelve arra, hogy ne csússzanak szét. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, amíg elkészítem a besamelt. Felhevítem a vajat, elkeverem benne a lisztet, majd folyamatos keverés mellett felöntöm tejjel és besűrítem. Sóval, borssal, szerecsendióval és a metélőhagymával fűszerezem, majd a szendvicsek tetejére kanalazom, megszórom a maradék reszelt sajttal és előmelegített, 200 fokos, légkeveréses sütőben 15 perc alatt készre sütöm. Ezidő alatt elkészítem a két tükörtojást, melyeket a kész szendvicsek tetejére csúsztatok.
Tetejükre igény szerint különféle csírákat halmozhatunk, én legutóbb a Bioháló csíráiból válogattam és ehhez a szendvicshez mustárcsírát választottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése