A Húsvéti ünnepi asztalra hoztam nektek ezt a fogást. Nálunk Nagymamám minden Húsvétkor töltött káposztát készített sült karajjal, és mióta Ő nincs köztünk én ezt a hagyományt viszem tovább, így nálunk sose kérdés, hogy mi legyen a húsvéti menü, de ezt a lazacot hamar el tudjátok készíteni és igazán ízletes, így javaslom próbáljátok ki, amennyiben nincsen családi hagyományos ételeket, mert ha van, akkor viszont attól semmiképpen ne térjetek el, mert a hagyomány az hagyomány, és ezt kell tovább vinni.
A receptet megtaláljátok a márciusi Kifőztük magazinban is, melyhez a lazachoz használt fűszert a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre:
a lazac steakhez:
50 dkg lazac (4 szelet)
só
frissen őrölt bors
½ narancs leve
3 teáskanál lazac steak fűszerkeverék
1 evőkanál méz
4 evőkanál olaj
a burgonyapüréhez:
1 kg burgonya
só
10 dkg margarin
2,5 dl tej
1 evőkanál aprított snidling
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési hőfok: 230°
A lazacokat papírtörlővel leitatom, majd sózom, borsozom mindkét oldalukat és félre teszem. A narancs levében elkeverem a lazac steak fűszerkeveréket, valamint a mézet és folyamatos keverés mellett hozzáadagolom az olajat, majd ezzel bekenegetem a lazac szeleteket és szobahőmérsékleten 30 percig állni hagyom. A halakat bőrös oldalukkal felfelé egy tepsibe fektetem (sütőpapír nélkül), ráöntöm a pácot, majd alsó-felső sütéssel 12 perc alatt készre sütöm.
A burgonyákat megmosom, felkockázom, majd sós vízben puhára főzöm. Leöntöm róla a vizet, majd azonnal összetördelem. Hozzáadom a margarint, a meleg tejet, valamint az aprított snidlinget és ízlés szerint tovább sózom, majd a lazac mellé tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése