Újabb uzsonnára vihető ötlet következik, ami szintén elkészíthető fél óra alatt vacsorára, és a maradék (persze, ha nem faljuk fel mindet egyszerre) csomagolható másnap az uzsonnás dobozba a gyerekeknek. Ennek az alapja ismételten a leveles tészta, mely mint láthatjátok tényleg rengetegféleképpen varriálható, a képzeletünk szab csak határt neki. Ha a gyerekek nem szeretik a savanyú káposztát, anélkül is elkészíthető, a mustár miatt így szaftos marad.
Hozzávalók 12 batyuhoz:
1 csomag készre nyújtott leveles tészta
2 pár frankfurti virsli (vagy 12 darab koktél virsli)
10 dkg savanyú káposzta
5 dkg mustár
a sütéshez:
1 tojás
3 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180°
Kitekerema leveles tésztát, majd felvágom 12 egyforma darabra. Mindegyiket vékonyan megkenem mustárral, ráhalmozok nagyjából 1-1 teáskanál savanyú káposztát, ráhelyezek egy darab virslit (1 virslit háromba érdemes vágni), majd feltekerem és a végét összenyomkodom.
Az enyhén felvert, sózott tojással minden batyut megkenek, megszórom reszelt sajttal a tetejüket, majd légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése