Először ez az étel úgy készült, hogy sárgaborsó főzeléket készítettem, amiből maradt nagyjából 1-2 embernek való adag és maradt egy szintén kisebb adag sajtkrémleves és gondoltam megpróbálom őket összekombinálni, ami annyira jól sikerült, hogy a következő alkalommal már célirányosan készítettem ezt, és ismételten sikert aratott.
A recept megjelent a februári Kifőztük gasztromagazinban is, melyhez a botmixert a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg sárgaborsó
1 vöröshagyma
kevés olaj
4 dl víz
1 zellerlevél
1 babérlevél
só
1 l alaplé vagy víz
10 dkg kéksajt
10 dkg krémsajt
10 dkg füstölt sajt
½ teáskanál szerecsendió
frissen őrölt bors
2 dl főzőtejszín
a tálaláshoz:
aprított petrezselyem
parmezán forgácsok
A sárgaborsót előző éjszaka beáztatom: kétszeres mennyiségű vizet öntök rá, melyből a maradékot reggel leöntöm róla. Egy edényben kevés olajon megdinsztelem az aprított vöröshagymát, majd hozzáadom a leszűrt sárgaborsót és felöntöm 4 dl vízzel. Sózom, beleteszem a babérlevelet és a zellerlevelet, majd forrástól számított 30 percig főzöm, ezután pedig botmixerrel pürésítem.
Egy külön edényben felforralom az alaplevet (vagy vizet) és amikor forr, hozzáadom a feldarabolt/lereszelt sajtokat, majd addig kevergetem, míg elolvadnak. Szerecsendióval és borssal fűszerezem, belekeverem a sárgaborsópürét, felöntöm a tejszínnel, majd összemelegítem. Aprított petrezselyemmel és parmezán forgácsokkal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése