Következzen egy újabb uzsisdoboz tipp. A leveles tészta mellett legutóbb kipróbáltam a friss pizzatésztát is, de nem pizza formájában, hanem egy újabb olyan ételt szerettem volna alkotni belőle, melyet akár fagyasztani is tudunk, és csak este előkapni a fagyasztóból, amit a gyermek reggel már vihet is magával, de ez is lehet remek pikk-pakk vacsora ötlet is.
A recept megjelent a februári Kifőztük gasztromagazinban is.
Hozzávalók 4 személyre:
1 tekercs félkész pizzatészta
125 gramm natúr sajtkrém
½ evőkanál szárított petrezselyem
1 gerezd áttört fokhagyma
só, bors
8 szelet gépsonka
5 dkg ementáli vagy füstölt sajt
a tetejére:
1 tojás
só
egész mák
szezámmag
Elkészítem a fűszeres krémet, amihez egy tálban összekeverem a sajtkrémet, a petrezselymet, az áttört fokhagymát, valamint ízlés szerint sózom és borsozom. Kitekerem a pizzatésztát, amit megkenek a krémmel. Ráfektetem a sonkaszeleteket, hogy kissé fedjék egymást, megszórom az előzőleg lereszelt sajttal és szorosan feltekerem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése