Újra uzsisdobozvaló ötletet hoztam Nektek, ezúttal a böjt jegyében egy húsmentes szendvicskrémet. Reggelire, tízóraira, vagy vacsorára egyaránt fogyaszhatjátok, és ahogyan, azt korábban a tojáskrém receptemnél már tanácsoltam, zöldségeket is bele tudtok csempészni a szendvicsekbe, bár ezt a folyamatot még én is gyakorlom. Hétvégén, mikor egy kisebb marék mikrozöldséget tettem a reggeli pirítósom tetejére, akkor kislányom nagy szemekkel rám nézett és egy sóhaj után azt mondta: "Anyuci, én szerintem felnőtt koromban se fogom szeretni a salátát, bár ha a Férjem igen, akkor nekem is kell majd." Szóval tanulom én is a zöldségek megszerettetését, de lehet Ti már ügyesebbek vagytok.
A recept megjelent a februári Kifőztük magazinban.
Hozzávalók 4 személyre:
2 doboz tonhalkonzerv (egyenként 80 g)
3 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
½ fej lilahagyma
1 evőkanál kapribogyó
1 kávéskanál só
1 kávéskanál frissen őrölt színes bors
1 keményre főtt tojás
a tálaláshoz:
pirított kenyér vagy bagett szeletek
1 marék BIOHÁLÓ vöröshagymacsíra, vagy bármilyen más mikrozöldség
A tonhalat lecsepegtetem, majd villával áttöröm. Hozzáadom a majonézt és a mustárt és krémesre keverem. A lilahagymát apróra vágom a kapribogyóval együtt, majd a tonhalhoz keverem. Sóval és borssal fűszerezem, és belereszelem a tojást, majd pirítóssal és a csírával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése