Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemellfilé6 dkg szalonna
5 dkg zsír
1 kis fej hagyma
10 dkg sárgarépa
2 dl vörösbor
6 dl víz
3 dkg liszt
3 dkg cukor
babérlevél, só, bors
5 dkg paradicsompüré
A húst vékony szeletekre vágjuk és a felmelegített zsíron hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk a szalonnaszeletekkel együtt. A zsírban megbarnítjuk a cukrot és hozzáadjuk a felaprított répát, a hagymát, a fűszereket és megpirítjuk. rászórom a lisztet, és hozzáadom a paradicsompürét, a vizet, a vörösbort, majd a hússzeleteket és puhára pároljuk őket.
A mártásból kiveszem a húsokat és a szószt összeturmixolom. Zsemlegombóccal vagy burgonykrokettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése