Hozzávalók öt kehelyre:
25 dkg rizsfél citrom reszelt héja
5 dl tej
15 dkg cukor
1 ek. ráma
40 dkg vegyes gyümölcs
4 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
A riszt lemossuk és lecsepegtetjük, a citromot megmossuk és héját lereszeljük. A tejet elkeverjük a cukorral, citromhéjjal, rámával és egy csipet sóval majd felforraljuk. Amikor már forr beleszórjuk a rizst és lassú tűzön gyakran kevergetve puhára főzzük (ez ~ 20 percet vesz igénybe), majd langyosra hűtjük.
A gyümölcsöket ezidő alatt felaprítjuk és kimagozzuk. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk a vaníliás cukorral, A másik 2 dl-t folyékony állapotában hozzákeverjük a rizshez, majd óvatosan beleforgatjuk a habot is.
Kelyhekbe rétegezem a rizst és a gyümölcsöket úgy, hogy a tetejükre gyümölcs kerüljön. Én egy kerti fekete szederrel zártam a "tornyot". Hűtőben lehűtjük és hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése