Nálunk a gyerekek általában már délután felteszik a kérdést, hogy "Anyuci mi lesz ma a vacsora?" Ha azt válaszolom, hogy hideg, akkor jön a nyüszögés, hogy csak hideg, mindig elgondolkodom, hogy azt hiszem kicsit el vannak kényeztetve. Persze ha ilyenkor bedobom, hogy de én sütöttem a kiflit vagy a szemlét hozzá, akkor már jobb helyzetben vagyok, de a sima felvágott, sajt, zöldség és pékáru kombináció sokszor unalmas, amit igyekszem sokszor feldobni valamivel.
Az egyik ilyen mód erre a különféle szendvicskrémek variálása, mint például ez a gombapástétom, amiről persze előre nem mondtam el, hogy ez gomba, mert akkor biztosan nem ették volna meg, de miután már elfogyott a java, elárultam nekik, hogy amúgy gombát esznek és meglepődve kértek belőle még. Ha bármihez gombát pirítotok, tegyetek picit többet az edénybe, és villámgyorsan elkészíthető belőle vacsira ez a pástétom.
A recept megjelent az áprilisi Kifőztük magazinban, a gombákért pedig ezúton is köszönet a ChefGombának.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
40 dkg Chefgomba fehér és barna csiperkegomba vegyesen
kevés olaj
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 kis csokor friss petrezselyem
5 dkg dió
1 nagy evőkanál natúr vajkrém
Elkészítési idő: 20 perc
A finomra aprított hagymát és fokhagymát megdinsztelem, majd jöhet hozzá a megtisztított és felszeletelt gomba és megvárom, míg minden nedvesség elpárolog belőle. Késes aprítóba helyezem a diót, amit kicsit megdarálok, majd hozzáadom a gombát és a fűszereket, és homogén masszává aprítom. Egy fakanál segítségével, a vajkrémmel homogén masszát keverek belőle, majd pirítóssal vagy friss kiflivel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése