Még mindig tart a medvehagyma szezon, és ugyan azt gondoltam idén nem fogok már több medvehagymás receptet megosztani Veletek, de nem bírom ki, mert nagyon szeretem ezt a harsány zöld színét és friss ízét, ami akármennyire is borús ez az április, mégis a tavaszt idézi.
A hűtőben most is pihen még egy nagy csokor, aminek nem is tudom még mi lesz a sorsa, de aki teheti, menjen és szedjen, vagy rendeljen a GerecseSzatyor oldalán, ahol a vegyszermentes medvehagymán kívül sok finomsággal is találkozhattok még. Mivel akkor is jön a tavasz és a jó idő, mert valahol már biztos itt van a közelben, így a termelőknél is egyre több újdonságot találtok majd, nézzetek körül náluk.
Hozzávalók:
10 dkg medvehagyma
2 közepes burgonya
6 dl alaplé vagy víz
só, bors
1 tk. szárított zöldségkeverék
1,5 dl tejszín
2 főtt tojás aprítva
Elkészítési idő: 30 perc
Felcsíkozom a medvehagymát, felkockázom a burgonyát, majd kevés olajon megpirítom őket. Felöntöm az alaplével és jöhetnek a fűszerek, majd 15 percig főzöm. Botmixerrel pürésítem, hozzáadom a tejszínt, még egyet forralok rajta és már tálalom is az aprított főtt tojással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése