Minden héten csütörtökön megyünk a heti nagybevásárlásra, így ilyenkor vagy maradékot eszünk, vagy valami gyors ebédet készítek. Az interneten terjengő fetás-paradicsomos tészta minket is utolért, melyhez én egy gluténmentes szezámtésztát használtam, így a lelkiismeretem is tisztább volt, hiába tésztás ebédet ettünk.
Kapribogyóval túrbóztam fel ezt a fogást és néhány sült paradicsomot meghagytam egészben a tészta tetejére. Valóban nagyon egyszerű receptről van szó, és mennyeien krémes végeredményt kaptok a végére, próbáljátok ki.
A recept megjelent az áprilisi Kifőztük magazinban, a tésztát a Wise Pasta biztosította.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg Wise Pasta szezám fussili
50 dkg koktélparadicsom
50 ml olívaolaj
só
frissen őrölt színes bors
1 evőkanál morzsolt oregánó
2 gerezd áttört fokhagyma
1 evőkanál aprított kapribogyó
25 dkg feta sajt
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál morzsolt oregánó
só
frissen őrölt bors
1 marék friss bazsalikom
Elkészítési idő: 40 perc
Sütési hőfok: 200°
Egy akkora méretű hőálló tálba, melyben majd az egész tésztás étel elfér, belehelyezem a paradicsomokat, meglocsolom olívaolajjal, fűszerezem sóval, borssal és oregánóval, hozzáadom az aprított kapribogyót, majd alaposan összeforgatom. A közepébe akkora mélyedést csinálok, amekkora a feta sajt, ezt ide helyezem, tetejét meglocsolom olívaolajjal, fűszerezem hasonló módon, sóval, borssal és oregánóval, majd előmelegített sütőben 30 percig sütöm. A tésztát enyhén sós, lobogva forró vízben fogkeményre főzöm.
Amikor elkészült a fetás sült paradicsom, egy fa lapát segítségével szétnyomkodom a fetát és a megsült paradicsomokat, hozzáadom a finomra aprított friss bazsalikomot, valamint az időközben megfőtt és leszűrt fussilit, és még melegen tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése