Rakott krumpli - 5 főre
10 szem közepes méretű krumpli
5-6 keménytojás
2 dl tejszín
2 dl tej
1 ek. liszt
só, bors
~ 10 dkg reszelt sajt
Felteszem főni a krumplit és a tojásokat és ez idő alatt elkészítem a besamelt. Olajon megpirítom a lisztet, azaz rántást készítek, majd felöntöm a tejjel és felforralom. Fűszerezem, majd leveszem a tűzről és hozzákeverem a tejszínt, hogy hígabb, krémesebb legyen.
Egy tűzálló tálat kivajazok és sorban lerakom benne a karikákra vágott krumplit és a tojást váltakozva úgy, hogy a legfelső réteg krumpli legyen. Leöntöm a besamellel, megszóróm reszelt sajttal és aranybarnára sütöm!
Egy tűzálló tálat kivajazok és sorban lerakom benne a karikákra vágott krumplit és a tojást váltakozva úgy, hogy a legfelső réteg krumpli legyen. Leöntöm a besamellel, megszóróm reszelt sajttal és aranybarnára sütöm!
Jó étvágyat hozzá Mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése