2016. február 22., hétfő

Tormás-céklás szendvicskrém rozsos pirítóssal 52/2.

Felvágott helyett szuper szendvicsfeltét és mind e mellett nagyon jó vasforrás is :)
A párosból ez a nyertes, tehát az állás jelenleg 29-25 Széll Tamás javára.

Hozzávalók:
25 dkg túró
2,5 dl joghurt
1 közepes cékla
1 zöld alma reszelve
2 tk. torma
3 ek. olívaolaj
zöld citrom leve és héja (1 kk.)
só, bors
1 marék sózott pisztácia
pirított rozskenyér 


A céklát 200°-os sütőben 1 óra alatt puhára sütöm egy kevés olívaolajjal és sóval alufóliába csomagolva, meghámozom, majd lereszelem. Hozzáadom az áttört túrót, a joghurtot, a reszelt almát, a tormát, az olívaolajat, valamint sózom, borsozom. Pirítós kenyérrel tálalom, megszórom a lime héjával és a durvára vágott pisztáciával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése