Oldalak

2018. február 9., péntek

Marharagus sült padlizsán

Következzen ismét egy diétás fogás, ami így év elején azoknak is jól jön, akik nem orvos által előírt diétán vannak, hanem csak szeretnének felkészülni a nyári csinosabb ruhás időkre, mint mondjuk én :)
Ez is 160 grammos diétába illeszthető fogás, így a recept hivatalosan 2 főre szól.

Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
4 ek. olívaolaj
40 dkg darált marhahús
1-1 ek. szárított oregánó és kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
3 dl paradicsomszósz
só, bors
40 dkg padlizsán
15 dkg félkemény sajt reszelve

Elkészítési idő: 50 perc
Sütési hőfok: 200°
Szénhidráttartalom: 19,5 gramm/adag


Az apróra kockázott hagymát 2 ek. olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a darált húst és lepirítom. Fűszerezem sóval, borssal, oregánóval és kakukkfűvel, majd felöntöm a paradicsomszósszal és 1 dl vízzel és alacsony hőfokon pár percig összeforralom. 
A padlizsánt félbe vágom, késsel keresztbe berácsozom, majd olajozott serpenyőben kicsit elősütöm úgy, hogy lenyomkodom a serpenyő aljához. Tűzálló tálba teszem, rászedem a ragut, megszórom reszelt sajttal és 15 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése