2016. június 15., szerda

Isteni pizza percek alatt

Egy nagyon kedves barátnőm mutatta nemrég az új olasz receptes szakácskönyvét, abban találtuk ezt a pizza receptet. Nem kell hozzá semmi extra hozzávaló, nagyon vékonyra ki lehet nyújtani a tésztát, feltétnek pedig mindenki azt tesz rá, amit kíván és 15-20 perc sütés után már ehető is :)
Hozzávalók 1 pizzához:
25 dkg liszt
150 ml víz
10 g só
15 g élesztő
Az élesztőt egy kicsit felfuttatom 50 ml langyos vízben (kb. 10 perc alatt). Nekem csoda dagasztógépem van férjem jóvoltából, így mindent csak beleöntöttem és a gép dolgozott helyettem, de ha ilyennel nem rendelkeztek, akkor a liszt közepébe csináljatok egy lyukat, abba mehet bele az élesztő, a só és a maradék víz, majd jó alaposan dolgozzátok ki a tésztát. Letakarva, meleg helyen 2 órán át szükséges keleszteni.
Mikor megkelt, olajos kézzel kinyújtom, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, és kört formázok belőle, majd további 15 percig kelesztem. Megkenem a szósszal, ráhelyezem a feltétet és 220°-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm.

Három féle feltétet készítettem a héten a meccsnézéshez, de ez három kör alakú pizzára volt szétosztva, tehát a tészta mennyiségének háromszorosát készítettem el. A paradicsomszósz két pizzán ugyanaz volt.

Paradicsomszósz:
2-3 paradicsom felkockázva (vagy egy hámozott konzerv paradicsom), 1 kis konzerv paradicsompüré, kb. 2 dl paradicsomlé, pizza fűszerkeverék
Ezt összeforraltam, majd botmixerrel pürésítettem, de hagytam benne paradicsom darabokat is.

Margarita pizza: 
paradicsomszósz, 6-8 koktélparadicsom félbe vágva, 1-2 golyó mozzarella felkarikázva, 5-10 bazsalikomlevél


Prosciutto pizza:
paradicsomszósz, feketeerdő sonka, olívabogyó, feta sajt



Négy sajtos pizza:
1 kör camambert felszeletelve, kb. 5-8 dkg reszelt parmezán, feta sajt, kb. 10 dkg kék sajt (ezt villával összetörtem és egy kevés vajkrémmel kikevertem, ez lett a pizza alapja)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése