2014. július 9., szerda

Cseresznyés-meggyes pite

Ez a sütemény még akkor készült, amikor Balatonon leszedtük a gyümölcsöket, és a sok lekvárt is főztem, de a recept megosztásához csak most jutottam, viszont még most is lehet a piacokon meggyet és cseresznyét kapni, így akár meg is csinálhatjátok :)

Hozzávalók:
75 dkg cseresznye vagy meggy (de lehet vegyesen is)
15 dkg ráma
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
6 tojás
45 dkg liszt
1,25 dl tej
1 sütőpor
15 dkg cukor


A gyümölcsöt megmosom, letisztítom és kimagozom. A sütőt 180°-ra előmelegítem, a tepsit kibélelem sütőpapírral. A rámát habosra verem a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval. Egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, majd 2-3 ek. liszttel váltakozva a tejet. 
A tojásfehérjéket kemény habbá verem a kristálycukorral, majd a sütőporral elkevert liszttel váltakozva 2-3 részletben a tojáskrémhez adom.
A masszát belesimítom a tepsibe, egyenletesen elszórom rajta a gyümölcsöt és 50 percig sütöm, majd a tepsiben hagyom kihűlni. Tálaláskor megszórom fahéjas porcukorral és felszeletelem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése