2011. július 17., vasárnap

Tejszínes hagymakrémleves házi készítésű krutonnal

Már hetek óta kaptam ezt a receptet, de valahogy Anyu mindig más levest talált ki ebédre, ma viszont nekem kellett ebédet csinálnom, így végre elkészült a:

Tejszínes hagymakrémleves
2-3 nagyobb vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 tyúkhúsleveskocka
1,5 l víz

bors
szerecsendió
majoranna
2 dl tejszín
2 púpozott evőkanál liszt

A vöröshagymákat nem túl vékony karikákra, vagy félkarikákra vágtam, majd olajon megfonnyasztottam. A fokhagymákat áttörtem és hozzáadtam a hagymákhoz. Mikor már kellően puhák voltak felöntöttem vízzel és beledobtam a leveskockákat és fűszereztem ízlés szerint - folyamatosan kóstolgatni kell :) -. Addig főztem, ameddig a hagyma teljesen megpuhult. Addig elkevertem a tejszínnel a lisztet és amikor készen van a leves behabartam vele, majd még egyet rottyantottam rajta. Kicsit hagytam hűlni, majd összeturmixoltam.



Betétként felkockáztam néhány szelet kenyeret, megforgattam fűszeres olívaolajban és megsütöttem, sajtot reszeltem bele és felaprított snidlinggel megszórtam. Íme:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése